lördag, mars 11, 2006

Spansk peppar i köksfönstret

Jag har ett litet ”pyssel” som jag får ta hand om mest varje dag och det är mina två plantor med spansk peppar. Jag planterade dem på våren förra året och de höll på att stryka med direkt. Först hade jag en plastpåse över krukorna och de växte ordentligt och det blev både knoppar och blommor. Plösligt när allt gick så bra började bladen bli gula och ramla av. Som tur var kom min trädgårdsspecialist kompis Annika på besök och berättade att jag behövde näring till växterna och hon räddade dem från en säker död. Sedan den dagen har jag vattnat med näring och det har bara rullat på. Under nästan hela förra året har de blommat och givit massor av frukt. Nu har jag så mycket spansk peppar att jag inte vet vad jag ska göra av den. Därför måste jag råda er alla att skaffa en spanskpepparplanta till köksfönstret. Frön köper du hos närmaste blomsteraffär eller gardencenter.

2 kommentarer:

fridakarolina sa...

Tack själv för att du hälsar på i min blogg! Jag tycker absolut att du ska testa scrapbooking, fotointresset har du ju redan då är hälften vunnet.
*
Det är ofta roligast att scrappa "fina" kort men själv funderar jag nu på att ta tag i barndomens alla suddiga och gulnade bilder, mina föräldrar var inte direkt fotointresserade om man säger så. ;)
*
Fin hemsida du har förresten, passade på att kolla den oxå.

Anonym sa...

hejsan mitt namn är Robin
jag har bott i spanien i ett par månader och nu är jag hemma igen jag fick med mig lite spansk peppar hem

jag torka dom och har satt fröer nu, det ha börjat komma ordenkligt med blad nu, men vet inte riktigt hur jag sk gå vidare nu??

dom har börjat växa ur krukan ska jag sätta dom en och en eller ska man ha et par stycken i varje kruka???

ska man bara vattna med vatten??

skulle vara tacksam för svar innan min fian peppar sviker mig!!

min mejl är

kjomes@hotmail.com

tack på förhand

Robin Westergren