onsdag, juli 11, 2007

Tygtryck

Jag hittade en bra förklaring på hur man gör tygtryck den kommer från något som heter mat och fritid.. Jag använder oh-plast istället för litoposter (vad det nu är för något).

Titta på den och så vet ni hur jag gjort mina tryck.

1 kommentar:

Ika sa...

Tygtrycksguiden kommer från ett finlandssvenskt tv-program som heter Strömsö, tror att det också visas i svt. Lee Esselström som står för idén till artikeln har för övrigt gått i samma skola som mig. :)

Litoposter har jag inte använt, men har en kompis som nyss blivit introducerad för det. Ska be att hon i sin tur demonstrerar materialet för mig när hon hunnit testa det. om jag har förstått det rätt är fördelen med litoposter att det fäster på ramen utan att amn behöver använda tejp/självhäftande plast, och att man på så vis också kan få med de små delar som inte sitter ihop med resten av schablonen. materialet lär dock vara pappersaktigt, så jag vill se hur hållbart det är innan jag överger min nuvarande plast. Jag började med oh-plast, men bytte sedan till en annan typ. Vet inte riktigt vad den kallas, men den påminner om sån där mönstrat ogenomskinlig plast som plastfickor består av, dock aningen tjockare. Fördelen med den gentemot oh-plast är att den inte är lika hård och hal, och därmed lättare att skära i.