söndag, september 10, 2006

Mina pulsvärmare....

Nu har jag äntligen fått upp en bild på mina nya pulsvärmare. Jag blev riktigt nöjd men de känns väldigt annorlunda. Inte riktigt i den "stil" som jag brukar göra. Lite mer "romantiska" kanske. Bra är de i alla fall. När det är lite kyligt ute men inte så kallt att vantarna ska fram så är ett par pulsvärmare till handlederna perfekta.

5 kommentarer:

Krimskrams sa...

Åååhhh så underbara dom blev! Älskar! (Jag ÄR ju av den romantiska typen dessutom) Skrev du ner nån beskrivning medan du gjorde dom?

maloppa sa...

Jättesöta! Har du gjort dem i bomullsgarn? Är oxå nyfiken på hur du gjort dem, om de är svåra att göra eller inte. Håller på att sticka en halsduk just nu men skulle gärna vilja ge mig på ett par pulsvärmare så småningom...

Ida sa...

Jag har virkat dem. Jag insåg att virkningen var mer elastisk på höjden än på längden så jag har virkat längs med armen. Jag la upp 26 luftmaskor i tunt "babyull" ullgarn och sedan virkade jag randigt tills den räckte runt armen. Sedan sydde jag ihop den och virkade spetsen runt kanten. Den gjorde jag genom att göra två fasta maskor och tre luftmaskor. När jag gjorde luftmaskorna hoppade jag över en maska i arbetet. Nästa varv gjorde jag 1 fastmaska i en av de två fasta maskorna från förra varvet. Sedan gjorde jag två fastmaskor och 3 luftmaskor och två fastmaskor igen i luftmaske bågen från det förra varvet.

Till sist gjorde jag dekorationerna lite på känn. Förstår ni hur jag gjort.

Krimskrams sa...

Japp, det verkar logiskt. En fråga bara, andra varvet på spetsen, den där fm du gjorde i en av dom två fm varvet innan, gjorde du den i den första eller andra maskan?

Hm... Mysko, varför behöver jag helt plöstligt logga in mig hos Google för att kommentera hos dig trost att jag redan är inloggad hos Blogger? Så funkar det ju inte hos andra och så var det inte när jag kommenterade förra gången.

Ida sa...

I första maskan tror jag... du får testa och se vilket som bler bäst.. =)